Doorgaan naar artikel
Opmerking: minimale bestelwaarde €44,95
Opmerking: minimale bestelwaarde €44,95
Netherlands

Anode Factory

Vragen over bootanodes

Hoe kies ik de juiste anode voor mijn boot of schip?

Het kiezen van de juiste anodes voor een boot of schip houdt in dat je moet overwegen in welk type water het wordt gebruikt, de oppervlakte en welke specifieke delen beschermd moeten worden, zoals bijvoorbeeld de romp, propeller, roer en trimvlakken. De wateromgeving speelt een cruciale rol bij het kiezen van het geschikte anodemateriaal om effectieve corrosiebescherming te waarborgen. Als je niet zeker weet welk type anode het meest geschikt is of advies nodig hebt aangepast aan jouw specifieke situatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts zijn hier om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, voor optimale bescherming tegen corrosie in alle soorten water.

Voldoen jullie producten aan Mil-Spec?

Ja, al onze anodes zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen voor corrosiebescherming, inclusief US-MIL (militaire specificatie) standaarden. Mil-Specs zijn richtlijnen vastgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Defensie om kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid van militaire uitrusting en materialen te waarborgen. Deze specificaties bestrijken een breed scala aan criteria, van productieprocessen tot materiaalsamenstelling, en zorgen ervoor dat de producten geschikt zijn voor veeleisende militaire toepassingen. Met meer dan 35 jaar ervaring in de industrie, zorgen we ervoor dat we offeranodes van wereldklasse produceren en leveren.

Wat is de gemiddelde levensduur van anodes en welke signalen moet ik zoeken die aangeven dat het tijd is voor vervanging?

De levensduur van anodes wordt bepaald door een mix van factoren, zoals hoe groot het te beschermen oppervlak is, de stroombehoefte van het oppervlak, bedrijfstijden en stroomsnelheden. De levensduur wordt vaak berekend op basis van individuele behoeften, bijvoorbeeld hoe lang de klant wil dat de anodes meegaan. De levensduur kan ook variëren afhankelijk van het materiaal en de omgeving waarin het schip opereert. Regelmatige inspecties ten minste eenmaal per jaar zijn cruciaal om de behoefte aan vervanging te bepalen, meestal wanneer ze ongeveer 50% verbruikt zijn.

Hoe evalueer je of de huidige corrosiebescherming te laag is?

Het identificeren of een boot te weinig of te veel corrosiebescherming heeft, houdt in dat je fysieke tekenen en de toestand van de anodes observeert. Tekenen van onvoldoende bescherming omvatten bijvoorbeeld snelle anodeconsumptie of zichtbare corrosie op metalen delen zoals de romp, propeller, roer of trimvlakken.

Wat zijn de technische verschillen tussen zink-, aluminium- en magnesiumanodes?

Zink-, aluminium- en magnesiumanodes verschillen voornamelijk in hun elektrochemische eigenschappen, die hun beschermingseffectiviteit in verschillende omgevingen dicteren. Zinkanodes, met een potentiaal van -1,1 V vergeleken met een zilver/zilverchloride (Ag/AgCl) referentie-elektrode, zijn geschikt voor zoutwatertoepassingen maar hebben een relatief snelle consumptiesnelheid en zijn minder effectief in zoet of brak water. Aluminiumanodes, met een meer negatieve potentiaal van ongeveer -1,05 tot -1,1 V vergeleken met Ag/AgCl, bieden over het algemeen een bredere bescherming, zijn lichter en hebben een langzamere consumptiesnelheid, waardoor ze effectiever zijn over tijd. Magnesiumanodes, met de meest negatieve potentiaal van -1,55 tot -1,75 V vergeleken met Ag/AgCl, zijn de meest actieve en geschikt voor zoetwatertoepassingen, wat de hoogste beschermingsniveau biedt maar tegen de kosten van een snellere consumptiesnelheid. Ook andere factoren spelen een rol, zoals hoeveel van het anodeoppervlak vrij is blootgesteld op de anode.

Hoe bereken ik het benodigde aantal anodes om volledige corrosiebescherming te garanderen?

Het aantal anodes dat nodig is voor een boot of schip hangt af van de grootte en het ontwerp, het materiaal waarvan het is gemaakt, het type water waarin het vaart (zoetwater, brak water of zoutwater) en de staat van de beschermende coatings. Als je niet zeker weet, kun je altijd contact opnemen met onze ondersteuning en als je een groter schip hebt, wordt een gedetailleerde beoordeling door onze corrosie-experts aanbevolen om effectieve en kostenefficiënte corrosiebescherming te waarborgen.

Waarom zijn anodes noodzakelijk voor boten?

Anodes zijn noodzakelijk om corrosie te voorkomen, een proces waarbij verschillende metalen in elektrisch contact corroderen door elektrolytische werking wanneer ze ondergedompeld zijn in water. Anodes, vaak gemaakt van zink, aluminium of magnesium, fungeren als offermetalen; ze corroderen zelf en beschermen daarmee edelere delen van de boot zoals de romp, propeller en andere metalen componenten die ondergedompeld zijn in water.

Welke richtlijnen zijn er voor het optimaliseren van de plaatsing van anodes op een boot voor maximale corrosiebescherming?

De beste positie voor het plaatsen van anodes hangt af van het ontwerp van de boot en de delen die het meest vatbaar zijn voor corrosie. Anodes worden meestal geplaatst op de romp, dicht bij het achterschip, en op of in de buurt van andere metalen componenten die in contact komen met water. Het doel is om de anodes gelijkmatig te verdelen om een uitgebreide bescherming te waarborgen, met een focus op gebieden die hoge stroomsnelheden of turbulentie ervaren, omdat deze meer geneigd zijn te corroderen. Er zijn ook normen zoals ISO_20313_2018, DNVGL-CG-0288, DNVGL-RP-B401 2017.

Kan ik mijn anodes schilderen?

Nee, je moet je anodes niet schilderen. Anodes schilderen kan ze isoleren van het water, waardoor de elektrochemische proces dat nodig is om je boot te beschermen tegen corrosie wordt verhinderd. Anodes hebben direct contact met water nodig om effectief te functioneren.

Hoe installeer je anodes?

Hier is een algemene stap-voor-stap gids voor het monteren van anodes. Denk er altijd aan om specifieke aanbevelingen voor jouw boot te controleren.

 • Installatiepunten:Identificeer de plaatsen op de metalen oppervlakken die het meest vatbaar zijn voor corrosie, zoals de romp, propellerassen, roer en trimvlakken. Anodes worden meestal geïnstalleerd volgens het ontwerp of in overleg met een expert op het gebied van kathodische bescherming
 • Bereid het oppervlak voor: Reinig het gebied waar de anode moet worden bevestigd grondig. Verwijder alle verf, roest en vuil om een schoon metalen oppervlak te verzekeren
 • Plaats de anode: Plaats de anode tegen het schone oppervlak
 • Zet de anode vast: Gebruik de meegeleverde bouten of schroeven om de anode veilig te bevestigen. Voor as- en propelleranodes, zorg ervoor dat ze strak rond de as of propeller zijn geklemd.
Aluminium- of zinkanodes - Wat is het meest geschikt?

De keuze tussen aluminium- en zinkanodes hangt af van het type water waarin de boot vaart en het materiaal ervan. Als je niet zeker weet wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie, kun je altijd contact opnemen met onze experts.

Vragen over anodes voor boilers

Hoe kies ik de juiste anode voor mijn boot of schip?

In een boiler werkt een anodestaaf, meestal gemaakt van magnesium, aluminium en zink (cadmiumvrij), als een verdedigingsmechanisme tegen corrosie. Dit wordt bereikt doordat de anode zichzelf opoffert en corrodeert in plaats van de tank. Door zichzelf op te offeren, verlengt de anodestaaf de levensduur van de boiler en vermindert het onderhoud. De anode moet regelmatig worden gecontroleerd en vervangen wanneer deze significant is gecorrodeerd om continue bescherming te garanderen.

Hoe vaak moet de anodestaaf in een boiler worden vervangen?

De anodestaaf in een boiler wordt aanbevolen om ongeveer elke twee jaar te worden vervangen, maar dit kan variëren afhankelijk van de waterkwaliteit, gebruikspatronen en het specifieke type anodemateriaal. Regelmatige inspecties worden aanbevolen; als de staaf significant is gecorrodeerd, is het tijd voor een vervanging om continue bescherming tegen corrosie voor de boiler te garanderen.

Waarom moet de anode in de boiler worden vervangen?

De anodestaaf, vaak gemaakt van magnesium, aluminium of zink (cadmiumvrij), fungeert als een offermetaal dat corrodeert in plaats van de tank. Dus neemt de anode de klap op zich in plaats van uw boiler. Wanneer de anode significant is versleten, kan deze niet langer effectief de corrosieve elementen in het water aantrekken, waardoor de tank zelf kwetsbaar wordt voor corrosie. Regelmatige vervanging van de anodestaaf verlengt de levensduur van uw warmwatersysteem door de tank te blijven beschermen tegen corrosie, wat u uiteindelijk geld bespaart op mogelijke reparaties of vroege vervanging van het hele systeem.

Hoe weet je of de anode in de boiler moet worden vervangen en is het de kosten waard?

De anode moet worden vervangen als je een van de volgende tekenen opmerkt: de staaf is significant gecorrodeerd, meer dan de helft van de dikte is weggesleten, of het is bedekt met kalk. Bovendien, als je een geur van rotte eieren in je warme water begint te merken of snellere corrosie van andere metalen componenten in je systeem, kan dit erop wijzen dat de anodestaaf niet langer effectief is. Het vervangen van de anodestaaf is zeker de moeite waard. Het is een kosteneffectieve manier om de levensduur van uw boiler te verlengen door corrosie van de binnenkant van de tank te voorkomen.

Welke tekenen geven aan dat het tijd is om de anode in de boiler te vervangen?
 • Zichtbare corrosie: Als de anodestaaf ernstig gecorrodeerd is of secties mist, is dit een duidelijk teken dat het moet worden vervangen om de boiler te blijven beschermen.
 • Verkleinde grootte: Een anodestaaf die is afgesleten tot minder dan de helft van zijn oorspronkelijke diameter kan niet langer effectief beschermen tegen corrosie
 • Kalkopbouw: Overmatige kalk of andere mineraalafzettingen op de staaf geven aan dat het niet effectief werkt en vervangen moet worden.
 • Geur van rotte eieren: Een zwavelgeur in je warme water kan erop wijzen dat de anodestaaf reageert met bacteriegroei.
 • Kortere levensduur van warm water: Als je merkt dat het warme water niet zo lang meegaat als voorheen, kan dit een teken zijn dat de anodestaaf is uitgeput en de tank begint te corroderen, waardoor de efficiëntie afneemt.
Hoe installeer of vervang je een anode in een boiler?

Het installeren van een nieuwe anodestaaf in uw boiler omvat verschillende stappen, maar vanwege de technische aard van de taak en potentiële veiligheidsrisico's raden we ten zeerste aan dat een professional de installatie uitvoert.

Lees onze blogpost over anodes voor boilers hier.

Lees onze installatiehandleiding voor elektronische anodes hier.

Wat is een elektronische anodestaaf voor warmwaterboilers - en hoe werkt het?

Een elektronische anodestaaf voor warmwaterboilers is een modern alternatief voor traditionele opofferingsanodestaven. In plaats van te vertrouwen op een metaal dat in de loop van de tijd corrodeert om de tank te beschermen tegen corrosie, gebruikt een elektronische anodestaaf elektrische pulsen om het corrosieproces te voorkomen. Dit wordt gedaan door een kleine, gecontroleerde stroom door het water te sturen, wat de elektrochemische reactie die corrosie veroorzaakt, neutraliseert. Hier vind je onze elektronische anodes voor warmwaterboilers. Drie voordelen van een elektronische anode in jouw warmwaterboiler:

 • Verwijdert slechte geur binnen 24 uur.
 • Stopt corrosie vanaf dag 1.
 • Snel en eenvoudig te installeren.
Welke modellen van warmwaterboilers passen bij jullie anodes?

We hebben anodes die passen bij de meeste modellen op de markt, zoals Nibe, A.O. Smith, Bosch en Whirlpool. In ons assortiment vind je ook onze elektronische anodestaven voor warmwaterboilers die universeel zijn, wat betekent dat ze flexibel zijn en gebruikt kunnen worden ongeacht het model van de warmwaterboiler.

Vragen over AnodeFactory

Kan AnodeFactory op maat gemaakte anodeoplossingen leveren?

Ja, AnodeFactory kan op maat gemaakte anodeoplossingen leveren die zijn aangepast om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. We zijn gespecialiseerd in het produceren van anodes voor gespecialiseerde toepassingen en omgevingen, en bieden een breed scala aan materialen en coatings. Ons team van experts is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige anodes ontworpen om de verwachtingen te overtreffen en veeleisende omstandigheden te weerstaan. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te leren over onze diensten voor het vervaardigen van op maat gemaakte anodes.

Biedt Anode Factory internationale verzending?

Natuurlijk! We hebben klanten over de hele wereld.

Hoe ziet jullie retourbeleid eruit?

Voor online aankopen hebben consumenten 30 dagen bedenktijd vanaf de dag dat het artikel is ontvangen. Let op dat artikelen die zijn gekocht uit onze outletsectie onderworpen zijn aan een retourrecht van 14 dagen. Als je besluit om binnen deze 30 dagen gebruik te maken van je herroepingsrecht, ontvang je een terugbetaling van het totaal betaalde bedrag minus een vergoeding van 85 SEK. Om in aanmerking te komen voor een retour, moet het product in de originele verpakking en ongebruikte staat worden teruggestuurd. Dit geldt niet voor artikelen die zijn gemonteerd, geïnstalleerd of gebruikt. Om een terugroeping te initiëren, moet het product binnen 14 dagen vanaf de datum van het terugroepingsverzoek naar ons worden teruggestuurd. Neem contact met ons op als je een retour wilt maken.

Hoe neem ik contact op met de klantenservice?

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, staat ons ondersteuningsteam klaar om je te helpen. We streven er altijd naar om snel te reageren om ervoor te zorgen dat je de informatie hebt die je nodig hebt. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar support@anodefactory.com

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

We accepteren American Express, Apple Pay, Google Pay, Maestrocard, Mastercard, PayPal, Union Pay, Visa en Shop Pay. Als je een zakelijke klant wordt, heb je ook de mogelijkheid om per factuur te betalen.

Bieden jullie volumekorting voor grote bestellingen?

Ja, we bieden volumekortingen voor grote bestellingen, wat een van de voordelen is voor zakelijke klanten. Dit is ontworpen om kostenbesparingen bij bulkinkopen te bieden. Voor meer gedetailleerde informatie over ons volumekortingsbeleid kun je contact met ons opnemen.

Wat is de garantieperiode voor jullie producten?

We bieden altijd een standaard garantieperiode van 3 jaar. Om een klacht in te dienen voor een product dat bij ons is gekocht, stuur je een e-mail naar support@anodefactory.com met "klacht" in de onderwerpregel. Voeg je bestelnummer en een korte beschrijving van het probleem toe aan de e-mail. Klachten moeten worden ingediend binnen een redelijke termijn nadat het defect is ontdekt, idealiter binnen 2 maanden. Voor meer informatie, lees onze volledige voorwaarden.

Hoe word ik een zakelijke klant?

Om zakelijke klant bij ons te worden bij AnodeFactory, vul alsjeblieft je gegevens in hier.

Wat doet Anodefactory om de milieueffecten als bedrijf te verminderen?

Ons bedrijf neemt aanzienlijke stappen om de milieu-impact te verminderen door de ontwikkeling en toepassing van onze corrosiebeschermingsproducten. We zijn diep toegewijd aan duurzaamheid en milieubewustzijn, met een focus op het produceren van milieuvriendelijke en gifvrije oplossingen voor corrosiebescherming.

Wat is eigenlijk kathodische bescherming en waarom is het belangrijk?

Kathodische bescherming is een techniek die wordt gebruikt om de corrosie van een metalen oppervlak te beheersen door het de kathode van een elektrochemische cel te maken. Het is belangrijk omdat het de levensduur van metalen structuren verlengt door corrosie tegen te gaan, wat geld bespaart op reparaties en vervangingen. Deze methode wordt breed gebruikt in verschillende industrieën, waaronder pijpleidingen, schepen en stalen structuren die ondergedompeld zijn in water of begraven in de grond.

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken