Neem contact met ons op
support@anodefactory.com
De Rol van Anoden in de Bescherming tegen Corrosie voor Boten en Schepen
Om een juiste keuze te maken voor offeranoden voor je boot of schip, moet je rekening houden met het water waarin het zich zal bevinden, de oppervlaktecoating en de specifieke componenten die bescherming nodig hebben, zoals de romp, propeller, roer en trimvlakken. De wateromgeving is cruciaal bij het kiezen van het juiste materiaal voor de anoden om een effectieve bescherming tegen corrosie te garanderen. Als je niet zeker weet welk type anode het beste past bij jouw behoeften, of als je op maat gemaakt advies nodig hebt voor jouw unieke situatie, ben je welkom om contact met ons op te nemen voor begeleiding.
Anoden voor Zoetwater, Brak Water en Zout Water
Zoetwater
Vanwege zijn sterke vermogen om niet te passiveren en hoge aandrijfspanning zijn magnesiumanoden perfect voor omgevingen waar er een hoge weerstand in het elektrolyt is. De corrosieniveaus in zoetwater zijn vaak minder ernstig dan die in hoog zoutgehalte, maar dit betekent niet dat kathodische bescherming niet nodig is. Voor zoetwateromgevingen zouden we magnesiumanoden aanbevelen.
Brak Water
In brak water wordt vaak zink of magnesium gebruikt. Bij voorkeur magnesium als je niet zeker bent van het zoutgehalte. Brak water is vaak moeilijker om geschikte anoden voor te bepalen vanwege de fluctuatie in weerstand, pH en bacteriën (om er maar een paar te noemen), meer gedetailleerde metingen moeten worden gedaan voordat besloten wordt welke anoden te gebruiken.
Zout Water
Zowel zink als aluminium werken goed in zout water. Echter, aluminium is veel effectiever met betrekking tot een hoger zoutgehalte. Ongeveer 1/3 van het gewicht is nodig om hetzelfde oppervlak te beschermen. Dus als je je in omgevingen met een hoog zoutgehalte en lage vervuiling bevindt (vervuiling kan ervoor zorgen dat aluminiumanoden passiveren), zou onze aanbeveling zijn om aluminiumanoden te gebruiken.
Navigeren tussen de Wereldwateren
Zoet water, brak water en zout water vormen de verschillende soorten wateromgevingen op aarde, elk met zijn eigen specifieke zoutgehalte en ecosystemen.
Brak water is waar zoet water en zout water elkaar ontmoeten en mengen, zoals in estuaria, en unieke ecosystemen creëren met soorten aangepast aan variërende zoutgehaltes. Een voorbeeld is de Oostzee, bekend om zijn brakke water. In brak water ziet men meestal kleinere plezierboten, serviceboten, vissersboten en kleinere passagiersschepen.
Zout water wordt gevonden in oceanen en zeeën, met een zoutgehalte van ongeveer 3,5%. Het vormt het grootste deel van het water op aarde. Voorbeeld: de Stille Oceaan. Hier vinden we een grote variëteit aan schepen - van enorme containerschepen en cruiseschepen tot militaire oorlogsschepen en diepzeevissersboten.
Zoet water is te vinden in rivieren, meren en grondwater. Het wordt gekenmerkt door een laag zoutgehalte, onder 1%. Hier vinden we meestal rivierboten, plezierboten, kleine passagiersveerboten en soms kleinere handelsschepen. Echter, in de Noord-Amerikaanse Grote Meren navigeren grotere schepen zoals vrachtschepen en tankers.
Voor meer vragen of zorgen kunt u onze FAQ hier lezen of contact met ons opnemen.
Een opmerking achterlaten